OFERTA ŚWIĄTECZNA

SZANOWNI PAŃSTWO,
PONIŻEJ PRZEDSTAWIAMY KILKA PROPOZYCJI OFERT ŚWIĄTECZNYCH.

OFERTA CATERINGOWA I
PRZEKĄSKI ZIMNE
o Tarta z wędzonym pstrągiem grillowaną papryką i koprem włoskim
o Ryba po grecku podana na blinie gryczanym z marynowanym imbirem i curry
o Śledź z sosem tatarskim i siekaną dymką
o Galantyna z królika podana na marmoladzie pomarańczowej z dodatkiem grejpfruta
o Cielęca terrina z pistacjami podana na galaretce rabarbarowej
o Francuski pasztet domowy z kolorowymi warzywami
o Tatar z marynowanego łososia z sosem mango i sałatką z buraka
o Cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem podane w mini wekach
o Jajka faszerowane tatarem wołowym z cebulą marynowanymi podgrzybkami i ogórkiem kiszonym
o Terrina z serem pleśniowym, warzywami i sezamem
SAŁATKI
o Sałatka na bazie sałaty rzymskiej z jabłkiem, selerem, granatem i orzechami włoskimi
o Sałatka z jarmużem, makrelą, pomarańczą i czarnymi oliwkami
o Sałatka z rukolą, pieczonym kurczakiem, czerwoną cebulą i pasternakiem
o Sałatka śledziowa z selerem naciowym, marynowana gruszką i świeżo siekaną kolendrą
o Sałatka na bazie szpinaku z cukinią, tuńczykiem, brokułami i oliwkami
ZUPA
o Barszcz czerwony z ręcznie wyrabianymi uszkami
o Pomidorowa zupa rybna ze szczupakiem i kwaśną śmietaną
DANIA GORĄCE
o Pieczona karkówka w ciemnej glazurze z dodatkiem whisky
o Roladki z polędwiczek wieprzowych z suszona śliwką i camembertem podane na sosie żurawinowym
o Miętus z pomarańczach z płatkami migdałów i kolendrą
o Pierogi z soczewicą, grzybami i kapustą kiszoną
o Świąteczny karp w ziołowej panierce z dodatkiem świeżej pietruszki
o Dorsz zapiekany z masłem migdałowym i szpinakiem podany na sosie śmietanowo musztardowym
o Tradycyjna pieczeń wigilijna na sosie borowikowo śmietanowym

DODATKI
o Kasza gryczana z boczkiem i cebulką i pieczarką
o Ziemniaki opiekane w ziołach
o Kalafior pieczony z dodatkiem wędzonej papryki na sosie beszamelowym
o Karmelizowane marchewki w imbirze z dodatkiem skórki z limonki
o Tradycyjna kapusta z grzybami
DESER
o Ciasto orzechowe z kruchym spodem
o Seromakowiec z polewą malinową
o Kluski z makiem i skórka tartej pomarańczy podane w mini wekach
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
o Soki owocowe , woda mineralna
o Herbata Sir Williams
o Kawa
o Kompot z suszu

OFERTA CATERINGOWA II
PRZEKĄSKI ZIMNE
o Bliny z karmelizowaną gruszką wędzonym węgorzem i śmietankowym serkiem
o Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami
o Gravlax- łosoś marynowany w soli, cukrze i skórce grejpfruta
o Kulebiak z łososiem, szalotką podany w cieście francuskim
o Rolada z gęsi z pistacjami i żurawiną podana na marmoladzie pomarańczowej
o Świąteczne brukselki z kasztanami
o Kaczka faszerowana nadziewana suszonymi owocami świątecznymi podana na konfiturze żurawinowo borówkowej
o Wiejska terrina z piersią kurczaka podana na musie dyniowym
o Pasztet z gęsich wątróbek na chrupiącej chałce z galaretką malinową
o Delikatny filet z karpia w cukinii i ziołach z sosem rakowym
SAŁATKI
o Sałatka z rukoli z granatem, filetową pomarańczą i orzechami włoskimi
o Sałatka z czerwonej cykorii z burakiem, pomarańczą, rodzynkami i pestkami dyni
o Sałatka z selera naciowego z ciecierzycą pestkami dyni i miętą
o Sałatka z tuńczykiem i jajkiem oraz kolorową papryką
ZUPA
o Zupa grzybowa z łazankami razowymi
o Zupa rybna z pstrągiem i pieczonymi warzywami
DANIA GORĄCE
o Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z pieczarkami
o Filet z sandacza na musie porowo ziemniaczanym z tymiankiem
o Pierogi z łososiem pieczonym polane bazyliowym masłem
o Karp po beskidzku marynowany w czosnku i soli podany z dipem ziołowym
o Gicz cielęca w sosie musztardowo warzywnym
o Zając w śmietanie podany na duszonych warzywach podlany wytrwanym winem
o Smażony lin podany na sosie cytrynowo maślanym

DODATKI GORĄCE
o Papardelle marchewkowe z imbirem i karmelizowanymi orzechami z dodatkiem cynamonu
o Szpinakowe gniocchi z dodatkiem masła ziołowego
o Tradycyjne kluski śląskie z sosem pieczarkowym
o Ziemniaki opiekane w ziołach
o Warzywa pieczone na parze podane z pieczonymi migdałami
o Ryż z dodatkiem siekanej mięty
o Świąteczna kapusta ze śliwką i orzechami włoskimi
DESER
o Tradycyjne ciasta mieszane
o Pieczone jabłka faszerowane marcepanu i bakaliami z dodatkiem karmelu
o Torcik truflowy z orzechami
o Muszelki makaronowe nadziewane musem makowym z dodatkiem polskiego miodu

OFERTA CATERINGOWA III
PRZEKĄSKI ZIMNE
o Delikatne terriny o różnorodnym nadzieniu (ryby, mięso, warzywa ) ułożone na lustrach
o Carpaccio z łososia wędzonego podane na blinie gryczanym w akompaniamencie wędzonego pstrąga
o Rolada z pieczonego kurczaka marynowanego w ziołach nadziewanego grzybami leśnymi
o Tartinki z wędzonym pstrągiem na ciemnym pieczywie z plastrem cytryny
o Parafit z kaczych wątróbek z pistacjami i malinami podane na chrupiącej chałce
o Świąteczne pasztety z aromatycznymi sosami (dzik, drób , mieszany)
o Kawałki pieczonej kaczki w akompaniamencie śliwek i fig oblane musem mandarynkowym
o Paszteciki z ciasta filo z kapustą i grzybami
o Mus z szynki wędzonej na wywarze cielęcym z dodatkiem koniaku

SAŁATKI
o Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
o Sałatka ze świeżym szpinakiem i karmelizowanymi orzechami, żurawiną oraz pieczoną kaczką
o Sałatka na bazie kruchej sałaty lodowej z łososiem wędzonym oraz sosem kawiorowym

DODATKI
o Zestaw pieczywa mieszanego , masełka z ziołami , ogóreczki konserwowe ,grzyby marynowane w occie oraz kompozycje zimnych sosów dobranych do potraw
ZUPA
o Barszcz czerwony czysty lub zupa grzybowa
DANIA GORĄCE
o Pierogi zasmażane z kapustą i grzybami
o Kaczka pieczona w pomarańczach w sosie z suszonych śliwek
o Pieczeń wigilijna w sosie z zielonego pieprzu
o Zając w sosie śmietanowym w sosie z zielonego pieprzu
o Indyczka pieczona w winnych jabłkach na sosie pomarańczowo cynamonowym
o Dorsz z kaparami i sosem maślano cytrynowym z musztardą francuską podany na blanszowanym szpinaku
DODATKI GORĄCE
o Gnocchi marchwiowe z masłem bazyliowym
o Buraczki zasmażane na maśle z dodatkiem czerwonego wina
o Kasza pęczak z natką pietruszki i pieczonymi borowikami

DESER
o Patery ciast tradycyjnych
o Tarta makowa czyli mały makowiec na kruchym spodzie
o Pierniki różne

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
o Soki owocowe , woda mineralna
o Herbata Sir Williams
o Kawa Kapsułkowa Nespresso

OFERTA CATERINGOWA IV
PRZEKĄSKI ZIMNE
o Pieczone mięsa i wędliny świąteczne układane na lustrach
o Zestaw kanapek ozdobnych świątecznych
o Ruloniki szpinakowo łososiowe nadziewane musem rakowym zawinięte w zieloną tortillę
o Plastry wędzonej gąski przekładane chutneyem z jabłka podane z dipem chrzanowo żurawinowym
o Figi z serkiem kozim w szynce parmeńskiej z orzeszkami Pini i miodowym sosem vinegrett
o Tatar z łososia, awokado, szczypiorku i puree z pieczonego buraka
o Świąteczna galantyna z (kaczki, królika ,gęsi ,cielęciny ) podana z aromatycznymi sosami
o Tarta z wędzonym pstrągiem , grillowaną papryką i koprem włoskim
o Łosoś Norweski z musem z gęsiej wątróbki podany na chabrowej galaretce z limonką

SAŁATKI
o Sałatka z komosy ryżowej, warzyw i pieczonego indyka
o Sałatka makaronowa z łososiem pieczonym ,pestkami słonecznika oraz suszonymi pomidorami
o Sałatka z dzikiego ryżu z serem feta oraz pomidorkami coctailowymi

DODATKI
o Zestaw pieczywa mieszanego , masełka z ziołami , ogóreczki konserwowe ,grzyby marynowane w occie oraz kompozycje zimnych sosów dobranych do potraw
ZUPA
o Zupa grzybowa z łazankami lub barszcz czysty czerwony
DANIA GORĄCE
o Pierogi z mięsem kaczym na mące orkiszowej z aromatycznym sosem grzybowym
o Roladki z polędwiczek wieprzowych z suszoną śliwką i serem camembert
o Paszteciki z nadzieniem grzybowym podane z chrustem tymiankowym
o Królik w sosie śmietanowym w sosie z zielonego pieprzu
o Sandacz pieczony podany na sosie kurkowo śmietanowym z dodatkiem białego wina
DODATKI GORĄCE
o Ziemniaki opiekane na złoto ze świeżym koprem
o Ryż z warzywami strączkowymi
o Warzywa blanszowane
o Papardelle marchewkowe z imbirem i karmelizowanymi orzechami z dodatkiem cynamonu

DESER
o Patery ciast świątecznych (sernik, szarlotka ,keks, murzynek, piernik)
o Muszelki makaronowe nadziewane musem makowym z dodatkiem polskiego miodu